Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Sortoxydering som overfladebehandling af rustfrit stål

Sortoxydering er en perfekt form for overfladebehandling til elementer i jern, stål, rustfri stål og støbejern. Sortoxydering er en overfladebehandling, som gør stålets overflade mat af udseende og giver stålet den karakteristiske mørke oxyderede farve, som mange søger.

Vi har mange års erfaring i at hjælpe kunder med udføre sortoxyderinger af mange forskellige stålelementer. Vores medarbejdere er dygtige og laver altid arbejdet i høj kvalitet og i tæt kontakt med kunden. På den måde sikrer vi, at vi leverer et godt stykke arbejde med udgangspunkt i kundens behov og ønsker.

Hvorfor bruge sortoxydering?

  • Mange har et ønske om at overfladebehandle stålelementer med sortoxydering på grund af den ensartede matte overflade, som oxyderingen giver.
  • Sortoxydering kan anvendes som underlag for maling. Du skal blot give os besked og så klargør vi sortoxyderingen uden en afsluttende voks- og oliebehandling.
  • Sortoxydering er desuden en optimal form for overfladebehandling, hvis dine stålemner ikke må give lysrefleksion.
  • Sortoxydering kan bruges på både nyfremstillet og brugt materiale. Hvis materialet er brugt og fx. er rusten og beskidt, så forbehandles det, så alt snavs og rust fjernes før sortoxyderingen går i gang og giver en ny flot overflade.

Sortoxydering i flere faser

Behandlingen med sortoxydering er en forholdsvis kompliceret proces. Først affedtes og skyldes emnerne grundigt i vand. Herefter kommes emnerne i et 138° varmt kemisk bad bestående af bruneringssalt og TX. Badet giver emnerne en fin korrosionsbeskyttelse samtidig med, at de får den flotte matte overflade, som kendetegner sortoxyderingen. Efter det kemiske bad vaskes emnerne godt og grundigt med vand, hvorefter de udsættes for et varmt bad af olie. Til sidst behandles emnerne med rustbeskyttende olie, som giver overfladen et ekstra beskyttende lag

Sortoxydering i høj kvalitet

Når vi kontaktes af en kunde angående sortoxydering af diverse stålmaterialer, så laver vores medarbejdere først og fremmest en realistisk vurdering af, hvorvidt sortoxydering vil være den bedste overfladebehandling til netop det materiale. Det sker altid i tæt samarbejde med kunden.

Når vi udfører sortoxyderingen, så gør vi det altid i henhold til kvalitetsstandarderne i MIL DTL 13924 D. Vi afprøver desuden det færdige resultatet med en række kvalitetstest, såsom salttågetest (ASTM B 117), farvesammenligning (FED STD 595C) og glansmåling, så emnerne altid afleveres tilbage til kunden i højeste kvalitet.

Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at høre mere om sortoxydering eller en af vores andre overfladebehandlinger, så er du velkommen til at kontakte os. Vi ser frem til at høre fra dig.

 

Læs også om:

Translate »